Breede opgeschrikt door brandstofdieven

BREEDE - Ophef in buurtschap Breede bij Warffum; het anders zo rustige gehucht wordt al wekenlang geteisterd door brutale brandstofdieven.
Deze week zijn twee campinggasten de dupe. Ze hadden hun auto niet op camping De Breede zelf geparkeerd maar op een er naast gelegen openbaar parkeerterrein.
Eerder deze maand was het elders aan De Breede al twee maal raak en ook aan de Oosterstraat, op een steenworp afstand in Warffum, werd deze maand toegeslagen.
De dief of dieven gaan op zo'n manier te werk dat de eigenaren van bestolen auto's er flinke schade aan overhouden. Ze boren gaatjes in diesel- en benzinetanken en laten deze zo leeglopen. Gevolg: de hele tank moet vervangen worden. En dat loopt aardig in de papieren.
Campingbeheerder Cherita Meijer, die de camping al 19 jaar runt, heeft op het campingterrein zelf nog nooit dergelijke narigheid meegemaakt en adviseert haar gasten dan ook gewoon hun auto's op het campingterrein zelf te parkeren. Ze is ontstemd over de brutale roof zo dicht naast haar camping en haar gedupeerde campinggasten hebben inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie. Daniel de Rooij, een van de gedupeerde toeristen uit Gouda, reageert nu het eindelijk mooi weer is laconiek en zegt 'gewoon verder van zijn vakantie te gaan genieten'.
Voordat de dieven in het Noord-Groningse Breede toesloegen kampte begin dit jaar ook Oost-Groningen al met deze brutale diefstalmethode.