liveblog | 22 mei

112-nieuws maandag 22 mei 2023: Man aangehouden na bedreiging met mes • Woningbrand in Oude Pekela

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 mei, 22:30 uur
22:30

Man aangehouden in Stad na bedreiging met mes

De politie heeft maandag in Stad een man aangehouden die ervan wordt verdacht iemand te hebben bedreigd met een mes. De aanhouding werd verricht door de Ondersteuningsgroep Noord-Nederland, die de politie helpt bij moeilijke aanhoudingen.
20:45

Kever vliegt in brand

In Valthermond is een Volkswagen Kever spontaan in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de antieke auto helemaal uitbrandde.
De brandweer redde wat te redden viel
De brandweer redde wat te redden viel © 112 Groningen
18:30

Auto's botsen op A7 bij Westpoort

Op de A7 bij Westpoort zijn in de richting van Groningen door nog onbekende oorzaak twee auto's op elkaar gebotst. De betrokken bestuurders zijn door ambulancemedewerkers onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's was aanzienlijk.
De wagens raakten flink beschadigd
De wagens raakten flink beschadigd © Persbureau Meter
18:25

Brand in woning in Oude Pekela

Aan de Zuiderveensterweg in Oude Pekela is brand uitgebroken. Brandweer, politie en ambulance zijn ter plaatse. Mogelijk is er iemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Brand in Oude Pekela
Brand in Oude Pekela © 112 Groningen
14:30

Politie zoekt daders steekincident binnenstad Groningen

Het slachtoffer dat zondagavond in de binnenstad van Groningen werd mishandeld en neergestoken is een 27-jarige man uit de gemeente Groningen. De politie sluit niet uit dat er meerdere mensen betrokken waren. Het slachtoffer werd aangetroffen in de Oude Ebbingestraat en naar het ziekenhuis gebracht.
De politie zoekt camerabeelden en getuigen van het incident, die tussen 23.15 en 00.15 uur in de omgeving van de Oude Ebbingestraat waren. 'Uiteindelijk willen we duidelijk krijgen waar de mishandeling en het steekincident hebben plaatsgevonden, wie daarbij betrokken waren en wat de toedracht van het incident is geweest', aldus de politie.
13:40

Langestraat weer open, gaslek niet gevonden

Update: De Langestraat in Winschoten is weer open. De straat werd afgesloten omdat er een gaslek zou zijn, maar het lek is niet aangetroffen.