Noord Scoort #19: Spanning, minuut stilte en rookbommen

Rookbommen bij de opkomst van SV Drieborg
Rookbommen bij de opkomst van SV Drieborg © RTV Noord
Een amateurvoetbalclub draait om meer dan alleen voetbal. Dat bewijst het verhaal van SV Drieborg in Noord Scoort. Want wat doe je als je voor het eerst in zestig jaar kampioen kan worden, maar een van je belangrijkste clubmensen overlijdt?
Jan Bakker was voorzitter en erelid van SV Drieborg. Maar op zijn sterfbed droeg hij 'zijn cluppie' op om een paar dagen later kampioen te worden en daarna flink feest te vieren. Met een dubbel gevoel leeft het dorp naar de kampioenswedstrijd toe.
Dubbel gevoel

Rookbommen en minuut stilte

De wedstrijd VV Farmsum - SV Drieborg begint met een eredivisiewaardige spelersopkomst en een prachtige minuut stilte. Toch verloopt de eerste helft nog niet helemaal vlekkeloos..
Rookbommen en minuut stilte

Donar dendert door

Het seizoen van de basketballers van Donar blijft maar spektakel opleveren, blijkt ook uit de eerste finalewedstrijd tegen Leiden. Noord Scoort bekijkt de wedstrijd door de ogen van de bloedfanatieke fans.
Donar dendert door

De Koffiecorner

In De Koffiecorner wordt de belabberde staat van FC Groningen besproken. Want zelfs in de Keukenkampioendivisie zou dit elftal het moeilijk hebben.
De Koffiecorner
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 22 mei

Bekijk ook: