Snelheidsmaniak scheurt door woonwijken

GRONINGEN - Een automobilist heeft zaterdag veel te hard door woonwijken in de Stad Groningen gereden. Hij kon ontkomen, maar de auto is later gevonden en in beslag genomen.
De man reed met hoge snelheid de Oostelijke ringweg op. Een agent die het verkeer controleerde zag dat en ging achter hem aan. De man reed meerdere keeren door rood en reed met hoge sneheden door de wijken De Hunze en Van Starkenborgh. Op de Berlageweg stapte een passagier uit, die vlak daarna werd aangehouden. In de Tonny van Leeuwenlaan reed de bestuurder zich vast. Een motoragent wilde hem klemrijden, maar de man reed achteruit op de agent in. Die kon zich maar net in veiligheid brengen.
De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid door Beijum, via straten met spelende kinderen, fietspaden en gazons. De politie heeft hem, onder meer om zelf geen ongelukken te veroorzaken, laten gaan. Later werd zijn auto op de Bottemaheerd aangetroffen. De wagen is in beslag genomen. De identiteit van de bestuurder is bekend.