liveblog | 24 mei

112-nieuws woensdag 24 mei: Drugslab gevonden in Hellum • Personenauto op de kop in het water in Tolbert

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 mei, 20:00 uur
woensdag 24 mei
20:00

Verdachte aangehouden voor drugslab in Hellum

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met het drugslab dat woensdagavond is ontdekt in Hellum. Rondom de aanhouding werden ook auto en een motor in beslag genomen. Over de identiteit van de verdachte is niets bekend.
19:30

Drugslab gevonden in Hellum

Aan de Hoofdweg in Hellum heeft de politie woensdagavond een drugslab voor het maken van synthetische drugs aangetroffen. Het lab bevindt zich in de schuur van een woning. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden. Het lab zal op een veilige manier worden afgebroken.
© Dennis Venema
15:50

Personenauto op de kop in het water beland in Tolbert

In Tobert is een automobilist door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en, op de kop, in een gracht langs de straat terecht gekomen. Tijdens de actie stootte de automobilist ook nog twee bloembakken om. Politie en ambulance waren aanwezig om de bestuurder te helpen. De auto zelf wordt weggesleept.
© Romke Notenbomer/ Persbureau Meter
14:30

Brand in restaurant Leek is onder controle, ramen en deuren mogen weer open

De brand in een Chinees/Indisch restaurant aan de Tolberterstraat in Leek is onder controle. Dat meldt de brandweer op Twitter. 'De ramen en deuren mogen weer open.'
De brandweer is nog wel bezig met nablussen en daarbij kan 'enige rookoverlast' ontstaan.
14:00

Politie vindt drugs in woning Uithuizen, pand een jaar gesloten

Burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland heeft een woning aan de Tjalk in Uithuizen voor een jaar gesloten.
De politie trof drugs in het pand aan en heeft die in beslag genomen.
12:40

N34 afgesloten na ongeluk met vrachtwagen

Op de N34, tussen Gasselte en Gieten, is een vrachtwagen met hooibalen in de berm beland. De chauffeur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, schrijft RTV Drenthe.
De weg is volledig afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Het is onduidelijk hoe lang het duurt.
De vrachtwagen belandde in de berm
De vrachtwagen belandde in de berm © Van Oost Media