Kids United krijgt eigen plek in Hoogkerk mét 'leutje stadion'

Een schaalmodel van de toekomstige kantine van Kids United
Een schaalmodel van de toekomstige kantine van Kids United © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Een gloednieuwe kantine en een 'leutje stadion' voor honderd man. Binnenkort moet het werkelijkheid zijn voor Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Een eigen plek is een langgekoesterde wens van Kids United. Momenteel is de vereniging afhankelijk van de gastvrijheid van PKC ’83, dat op sportpark De Kring in Hoogkerk voetbalt. 'Die kantine hebben we niet altijd tot onze beschikking, vandaar dat we een eigen clubgebouw willen', vertelt Kids United-oprichter Onno Kukler.
En dat eigen clubgebouw komt er. Op De Kring krijgt Kids United een eigen onderkomen. En dat niet alleen, op de accommodatie wordt ook een tribune gerealiseerd. Kukler glundert al bij de gedachte dat het er allemaal staat. Tot die tijd moeten hij en de voetballers van Kids United het doen met een schaalmodel, dat een indruk geeft van de nieuwe kantine.
Droom gaat in vervulling: Kids United krijgt eigen plek
'Er komt een keukengedeelte, een speciaal materialenhok voor Onno en er komt ook een podiumpje in, waardoor er ook optredens kunnen worden gegeven, filmavonden kunnen worden georganiseerd en wedstrijden kunnen worden gekeken', vertelt Henk Sijtsma enthousiast. Hij is een van de sponsoren die de eigen kantine voor Kids United mogelijk maakt.

Inrichting moet nog

Een eigen plek voor Kids United was een plan dat al enkele jaren op de plank lag, maar nooit tot wasdom kwam. Maar daar is verandering in gekomen. 'We moeten alleen nog even wat medewerking van de gemeente krijgen en dan worden deze plannen werkelijkheid', zegt Sijtsma, die wel benadrukt dat qua financiën nog niet alles in kannen en kruiken is.
'Het gebouw op zich hebben we rond, maar de hele inrichting en alles wat eromheen moet gebeuren, zoals de keuken, toiletten, tegels, wanden en het terras moet nog. Maar we zijn ervan overtuigd dat het gaat lukken', stelt Sijtsma hoopvol.
Het 'leutje stadion' dat het decor gaat vormen voor Kids United is binnen afzienbare tijd klaar, vult Kukler aan. 'Tussen de dug-outs komt de tribune van twaalf meter en daar kunnnen honderd mensen zitten. Dus we hopen op een uitverkocht huis straks.'