Methadonpost weigert gevaarlijke verslaafde

GRONINGEN - Een verslaafde man uit Groningen is niet langer welkom bij de methadonpost in zijn woonplaats. De medewerkers van de post vinden hem te gevaarlijk.
De hulpverlening heeft het helemaal gehad met de verslaafde man, die bekend staat als agressief en onvoorspelbaar. Na een reeks incidenten bij de post was de maat vol. Volgens de hulpverleners is de situatie op de methadonpost aan het Hanzeplein onhoudbaar geworden.
De man stapte maandag naar de rechtbank in Groningen om het besluit ongedaan te maken. Hij is sinds het verbod aangewezen op de post in Leeuwarden, maar heeft naar eigen zeggen niet genoeg geld om dagelijks op en neer te reizen. De advocaat van de verbannen man vindt de ordemaatregel veel te zwaar. Volgens de raadsman komt het er in de praktijk op neer dat hij verstoken blijft van methadon.
De rechtbank doet vrijdag uitspraak in de zaak. De uitkomst van de rechtszaak is volgens een vertegenwoordiger van Verslavingszorg Noord Nederland van groot belang. De hulpverleners menen dat zij dit soort ordemaatregelen moeten kunnen blijven nemen om ook in de toekomst veilig te kunnen werken.