liveblog | 25 mei 2023

112-nieuws donderdag 25 mei: Woningbrand in Stad • Meerdere inbraken bij bedrijven in Westerkwartier

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2023, 17:25 uur
17:25

Woningbrand in Stad

In een woning aan de Celebesstraat in de Korrewegwijk in Stad is aan het eind van de middag brand uitgebroken. De brand leek aanvankelijk snel onder controle waarna de brandweer weer aanstalten maakte om terug te keren naar de kazerne, maar op dat moment kwam er toch weer rook uit de woning, waarna de brandweer een nieuwe controle uitvoerde. Gedurende de bluswerkzaamheden was de straat afgesloten.
Er komt  rook uit een woning aan de Celebesstraat in Stad
Er komt rook uit een woning aan de Celebesstraat in Stad © 112 Groningen
16:45

Politie waarschuwt ondernemers Westerkwartier voor inbrekers

In Marum en Noordhorn zijn de afgelopen twee nachten in totaal vier inbraken in bedrijfspanden geweest. In alle gevallen hebben de daders geld en materialen meegenomen. De politie noemt de reeks diefstallen opvallend en onderzoekt een mogelijk verband. Ook waarschuwt de politie ondernemers: 'Houd kostbare spullen in je pand uit het zicht en berg het geld op in een kluis. Beveilig je pand met camera's zodat je beelden beschikbaar kun stellen bij een diefstal.'
15:00

Aanrijding in Wester Badstraat in Stad

In de Wester Badstraat in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een voetganger.
Hulpverleners zijn ter plaatse.
Hulpverleners in de Wester Badstraat in Groningen
Hulpverleners in de Wester Badstraat in Groningen © 112groningen
14:50

Panden Stadskanaal enige tijd ontruimd vanwege gaslek

Een aantal panden aan de Fabriekstraat in Stadskanaal is donderdag enige tijd ontruimd geweest vanwege een gaslek.
Om 14.10 uur had Enexis het lek gedicht en kon iedereen terug.
Een woordvoerder van de brandweer kan niet zeggen hoe het gaslek is ontstaan.
Het gaslek in Stadskanaal
Het gaslek in Stadskanaal © Van Oost Media
12:35

Inbraak bij autobedrijf in Noordhorn

Bij een autobedrijf aan de Handelsweg in Noordhorn is kort na middernacht ingebroken. Volgens de politie zijn de dieven binnengekomen bij het kantoor. 'Op de beelden is te zien dat er drie mannen naar binnen gaan. Binnen is het kantoor doorzocht. Er is geld en uitleesapparatuur weggenomen.'
Getuigen en mensen met camerabeelden worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Later in de nacht is er ook ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg in Noordhorn.
Eerder vandaag werd duidelijk dat ook op bedrijventerrein De Poort in Marum bij verschillende bedrijven is ingebroken. Of het om dezelfde daders gaat, is niet bekend.
09:45

Sterke henneplucht in Winschoten leidt tot hennepvondst

De politie heeft een 25-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor het bezit van hennep. Agenten roken een sterke henneplucht bij de man en controleerden de man. Daarbij werden een verboden mes, henneptoppen en contant geld gevonden. De man is aangehouden.