Verrips volgend seizoen toch weer onder de lat bij FC Groningen

Michael Verrips
Michael Verrips © ANP
Michael Verrips is ook volgend seizoen doelman van FC Groningen. De club huurt de sluitpost wederom van Fortuna Sittard, waar hij nog tot de zomer van 2025 onder contract staat.
Eerder deze maand werd bekend dat FC Groningen geen gebruik maakt van de koopoptie. De keeper uit Velp kwam aan het begin van dit seizoen over van Fortuna Sittard met als insteek om de komende jaren de eerste doelman van FC Groningen te worden.

Geen koopoptie, wel huur

Verrips werd tot het eind van het seizoen gehuurd, maar daarnaast had FC Groningen een optie tot koop bedongen. Mocht die gelicht worden, dan zou Verrips de komende vier seizoenen onder contract staan in de Euroborg. FC Groningen heeft echter besloten om die optie niet te lichten; wel wordt hij dus komend seizoen opnieuw gehuurd van de club uit Limburg.
Verrips kwam dit seizoen 24 keer in actie voor FC Groningen en kreeg 49 doelpunten om de oren. Hij wist slechts drie keer de nul te houden. Momenteel kampt Verrips met een blessure, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Weerzien met Lukkien

Met Verrips en Jan Hoekstra liggen op dit moment twee doelmannen vast voor komend seizoen in de eerste divisie. De nieuwe FC Groningen-trainer Dick Lukkien werkte eerder samen met Verrips, toen die een half jaar bij FC Emmen onder de lat stond. Hij is zeer gecharmeerd van de doelman. Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer vertrekken allebei bij FC Groningen.