Ontruiming op chemiepark is voorbij; scheepsbrand onder controle

Het brandende schip in Farmsum
Het brandende schip in Farmsum © ProNews
De ontruiming van een deel van het chemiepark bij Farmsum is voorbij. Een aantal bedrijven ging op slot, personeel mocht niet aan het werk en vrachtwagens mochten het terrein niet op. Er werd ontruimd vanwege een uitslaande brand op een schip. De brand is inmiddels onder controle.
De brand werd kort voor 07.00 uur gemeld. Er is niemand gewond geraakt. Het schip dat aan een steiger lag is ontruimd en naar het terrein van het failliete Aldel gesleept, om de overlast voor de omgeving te beperken.
Zo werd het schip weggesleept (Beeld: Bijma sleepdienst)
Brandend schip wordt weggesleept

Vloeibare bitumen aan boord

Volgens woordvoerder Harry Jasken van het chemiepark is het schip geladen met vloeibare bitumen, een materiaal dat onder meer gebruikt wordt voor dakleer.
Het brandende schip (Beeld: ProNews):
Zwarte rookwolken bij uitslaande scheepsbrand

Veel rook

Het zeehavenkanaal is gestremd voor het scheepvaartverkeer dat naar zee wil. Bij de brand komt veel rook vrij, die richting Meedhuizen en Tjuchem trekt. De brandweer adviseert mensen die last van de rook hebben om ramen en deuren te sluiten.
Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd in de omgeving van de brand. Het Zeehavenkanaal is tot begin van de middag gestremd geweest.
Een zwarte rookwolk van de brandende boot
Een zwarte rookwolk van de brandende boot © Henk Greebe

Calamiteitenaannemer

Een calamiteitenaannemer ruimt de vervuiling op.
Dit bericht is aangevuld met het nieuws dat de ontruiming voorbij is