liveblog | 26 mei

112-nieuws vrijdag 26 mei: Grote brand vernietigt woonboerderij Burum • Drie auto's betrokken bij ongeluk bij Oude Pekela

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 mei, 18:25 uur
18:25

Grote brand in woonboerderij Burum

Net over de Friese grens is brand uitgebroken in een woonboederij, aan de Keegensterweg in Burum. Alle bewoners en dieren zijn op tijd uit het pand vertrokken en hebben onderdak gevonden, meldt Omrop Fryslân. Er is asbest vrijgekomen tijdens de brand, een meetteam onderzoekt waar het ligt.
Wel komt er veel rook vrij, de brandweer adviseert ramen en deuren te sluiten bij overlast. De woonboerderij kan als verloren worden beschouwd. Door de harde wind kreeg het vuur al snel grip op het rieten dak, waar zonnepanelen op lagen. Die zijn door de brand geknapt en over de omgeving verspreid.
De brandweer van Buitenpost, Burgum, Dokkum, Zoutkamp en Grijpskerk helpen mee om de brand te blussen. Onder andere een grootwatertransport en een hoogwerker werden opgeroepen, maar de hoogwerker kon ter plekke niet worden opgebouwd. Er werd opgeschaald naar grote brand.
De brandweer is aan het nablussen, dat zal nog enige tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen.
Er komt veel rook vrij
Er komt veel rook vrij © ProNews
17:50

Ongeluk op de Turfweg bij Oude Pekela

Op de N367, de Turfweg, zijn ter hoogte van Oude Pekela drie auto's op elkaar gebotst. Meerdere politiewagens en ambulances zijn aanwezig. Volgens een 112-fotograaf worden zeker twee van de auto's afgesleept.
Het ongeluk op de Turfweg
Het ongeluk op de Turfweg © Marije Timmer/112 Groningen
14:10

Gaslek in Farmsum is gedicht

Het bedrijventerrein in Farmsum dat vanwege een gaslek in de omgeving onbereikbaar was, is weer bereikbaar. Het lek is gedicht, meldt de brandweer.
11:10

Gaslek in Farmsum

In Farmsum is tijdens werkzaamheden in de omgeving van de Hogelandsterweg een gasleiding geraakt. De brandweer is ter plaatse. Het bedrijventerrein aan de IJzerweg en de Steenweg is vanwege de lekkage niet bereikbaar. Enexis komt ter plaatse om het gaslek te dichten.
Brandweer bij het gaslek in Farmsum
Brandweer bij het gaslek in Farmsum © Persbureau Meter
10:00

Verkeersongeval in Winschoten

Aan de Mr. D.U Stikkerlaan in Winschoten is iemand geschept door een automobilist. Er is onder meer een ambulance ter plaatse.
Hulpdiensten aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten
Hulpdiensten aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten © 112 Groningen
09:10

Ontruiming chemiepark is voorbij

De ontruiming van een deel van het chemiepark bij Farmsum is voorbij. Een aantal bedrijven ging op slot, personeel mocht niet aan het werk en vrachtwagens mochten het terrein niet op. Er werd ontruimd vanwege een uitslaande brand op een schip.