Holiday Travel doet aangifte na bedreigingen en plunderingen

Het aanmeldcentrum in Ter Apel (foto ter illustratie)
Het aanmeldcentrum in Ter Apel (foto ter illustratie) © ProNews
Busonderneming Holiday Travel gaat aangifte doen tegen de groep asielzoekers, die donderdag huis hielden in een touringcar terwijl ze van Ter Apel naar Den Haag werden vervoerd. Dat laten Cynthia en Michel van de Velde van Holiday Travel weten via een bericht op Facebook.
Het stel laat verder weten dat de vele steunbetuigingen hen goed hebben gedaan. 'Uit alle hoeken komen opstekers, kaartjes, cadeautjes en zelfs bloemen van een collega-ondernemer. Wij danken iedereen voor de steun en alle berichten', staat in het bericht.

Het ging mis

Tijdens de busrit van Ter Apel naar Den Haag ging het donderdag mis. 'De groep werd onderweg behoorlijk onrustig. Dat duurde maar voort en het werd heel erg vervelend. De buschauffeur heeft toen contact gezocht met het COA en uitgelegd wat er allemaal gebeurde, want ze begonnen de boel te molesteren en hij wist niet wat hij moest doen. In overleg is toen besloten om terug te keren naar Ter Apel', liet Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers in een eerdere reactie weten.
Een terugblik op het busincident door asielzoekers

Alpe d'Huez

Na een gesprek met Slachtofferhulp, heeft het stel besloten aangifte te doen. Ondanks de vervelende ervaringen van donderdag proberen Cynthia en Michel de draad weer op te pakken. 'Het leven gaat door, zo ook onze werkzaamheden. Met de voorbereidingen voor de reis naar de Alpe d'Huez, waar we gewoon weer bij zijn.'