Man slaat 102 ruiten kapot van bedrijfsverzamelgebouw; politie gebruikt stroomstootwapen

De ingeslagen ruiten bij het bedrijfsverzamelgebouw
De ingeslagen ruiten bij het bedrijfsverzamelgebouw © Eigen foto
Bij een bedrijfsverzamelgebouw in Nieuwe Pekela kwam een 31-jarige man uit Scheemda donderdagmiddag verhaal halen bij een bedrijf dat hem nog geld schuldig was. Hij richtte voor tienduizenden euro's schade aan.
De man heeft eerst al in de ochtend gedreigd om het pand in de fik te steken. Volgens de eigenaar van het pand is de politie 's ochtends uit voorzorg ook nog langs gekomen, maar toen gebeurde er niets.

Koevoet

Die middag rond 14.00 uur kwam de man alsnog op de fiets opdagen met een koevoet. Hierop uitte hij zijn woede op het gebouw. Er sneuvelden volgens de eigenaar 102 ruiten, 3 airco's, 2 complete kozijnen en 32 uitzetramen.

Stroomstootwapen

De gealarmeerde politie trof de man bij het gebouw aan met het breekijzer nog in zijn hand. Hij nam volgens hen een dreigende houding aan en werd meerdere keren gemaand om het breekijzer te laten vallen. Toen de man bleef weigeren, zette de politie een stroomstootwapen in en arresteerde de man vervolgens.
De man is vrijdagmiddag overgebracht naar de gevangenis, vanwege een nog openstaande celstraf. Het onderzoek naar wat er gebeurd is loopt nog.
De eigenaar van het pand schat de schade tussen de 40.000 en 50.000 euro.
Eerder stond in dit bericht dat de man is vrijgelaten, maar hij werd toen overgebracht naar de gevangenis.