liveblog | 27 mei

112-nieuws zaterdag 27 mei: Brillenzaak overvallen • Winschoter vlucht tijdens controle • Driewieler in de sloot

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 mei, 21:45 uur
zaterdag 27 mei
21:45

Politie arresteert Winschoter die vlucht tijdens drugscontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De bestuurder van een auto vluchtte nadat de politie hem aan een drugstest wilde onderwerpen.
De man werd uiteindelijk in zijn woning in Winschoten aangehouden. Daar reageerde hij positief op drugs na een speekseltest.
17:55

Man op driewieler belandt in de sloot

Langs de Nautilusweg in Stadskanaal is een man op een driewieler in de sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De brandweer slaagde erin om zowel de man als zijn driewieler weer op het droge te trekken. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet bekend.
Brandweermannen trekken de driewieler op de wal
Brandweermannen trekken de driewieler op de wal © Persbureau Groningen
14:11

Meerdere auto's vernield op P+R Meerstad

Bij P+R Meerstad zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij meerdere auto's ramen ingeslagen. Volgens de aanwezige fotograaf gaat in ieder geval om zeven auto's met een kapot raam. De politie heeft de eigenaars nog niet gesproken en weet ook niet of er iets uit de auto's is gestolen.
Ingeslagen autoruit
Ingeslagen autoruit © Patrick Wind - 112Groningen
13:15

Dakbrandje in Kolham

Aan de Hoofdweg in Kolham heeft zaterdagmiddag het dak van een woning in brand gestaan. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Toen zij aankwamen, hadden omwonenden de brand inmiddels geblust. Het huis is door de brandweer nog gecontroleerd en geventileerd. De toedracht van de brand is onduidelijk.
Brandweer controleert met hoogwerker het dak
Brandweer controleert met hoogwerker het dak © Theo van Nugteren - 112Groningen
13:10

Botsing tussen motor en auto in Haren

Zaterdagmiddag zijn een automobilist en een motorrijdster met elkaar in botsing gekomen op de Emmalaan in Haren. De automobilist zag volgens de aanwezige persfotograaf de motorrijdster over het hoofd.
De motorrijdster wordt gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Of ze mee gaat naar het ziekenhuis is nog onbekend.
Ambulance bij het ongeluk in Haren
Ambulance bij het ongeluk in Haren © Persbureau Meter
10:30

Brillenzaak overvallen op Grote Markt in Groningen, de dader is gevlucht

Een winkel aan de Grote Markt in Groningen is overvallen door een verdachte met een steekwapen. Een van de medewerkers vertelde aan verslaggever Marten Nauta dat het ging om een mes van zo'n dertig centimeter. Er is niemand gewond geraakt. Bij de overval zijn goederen buitgemaakt. Via burgernet maakt de politie melding dat ze in centrum Groningen zoeken naar een donker getinte man van 25 jaar. Hij is 1.80 meter en draagt een zwarte gewatteerde jas met zwarte capuchon en een zwarte broek. Ook had hij bij zijn vlucht een paraplu bij zich. Het is nog niet bekend in welke richting de man is gevlucht.
De winkel is de rest van de dag gesloten.
Politie binnen bij de brillenzaak op de Grote Markt
Politie binnen bij de brillenzaak op de Grote Markt © Persbureau Meter