Pelikaan S pakt de hoofdprijs in eerste klasse F

Pelikaan S is kampioen van de eerste klasse en promoveert naar de vierde divisie
Pelikaan S is kampioen van de eerste klasse en promoveert naar de vierde divisie © Henk Elderman/RTV Noord
Pelikaan S is op de slotdag van de competitie in de eerste klasse F kampioen geworden. De ploeg won met 2-1 van Oranje Nassau.
De club uit het Westerkwartier begon aan de laatste speeldag als gedeeld koploper samen met het Friese Broekster Boys. Daarnaast waren er nog drie ploegen, waaronder Oranje Nassau, die kans maakten op de titel.
De Friezen verloren de uitwedstrijd tegen Winsum met 2-0. Dat ONS Sneek won van Blauw Wit '34 deed niet meer ter zake. Voor Winsum krijgt het seizoen nog een staartje. Als winnaar van de tweede periode gaan zij de nacompetitie in om promotie naar de vierde divisie.
Pelikaan S pakt de titel in de eerste klasse F

Sterkste in de eerste periode

Pelikaan S was de sterkste in de eerste periode, maar bespaarde zich een serie extra wedstrijden door kampioen te worden. Omar Cavak opende de score voor de ploeg die de laatste weken veel punten liet liggen. Thomas Careman trok voor ON de stand weer gelijk.
Op dat moment viel alles in duigen. Pelikaan S speelde in de slotfase alles of niets. Het leverde een strafschop op toen Cavak onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Fahim Bellghroub schoot vervolgens vanaf elf meter raak.

Shirt met beeltenis van Wim Bulten

Nog was het kampioenschap niet binnen. Een afstandsschot van Oranje Nassau werd ternauwernood door doelman Stefan van der Leij met de vingertoppen tegen de lat getikt.
Een paar minuten later barstte het feest los. De spelers kregen allemaal een kampioensshirt met daarop een afbeelding van de in september overleden voorzitter en grote roerganger van Pelikaan S, Wim Bulten.