Slechte start SC Veendam tegen Willem II

VEENDAM - SC Veendam heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-1 verloren van Willem II. De ploeg van trainer Gert Heerkes keek vrijdagavond aan de Langeleegte al na acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan.
De eerste treffer viel al in de eerste minuut door Danny Schreurs. Toen Robbie Haemhouts zeven minuten later de 2-0 binnentikte, leek het een heel beroerde avond te worden voor Veendam. Maar na de slechte start en een zeer matige eerste helft, kwam de thuisclub na de rust beter in de wedstrijd.
Anco Jansen scoorde tien minuten na de rust uit een vrije trap de aansluitingstreffer: 1-2. Met name de onervaren spelers van Veendam leken daar echter wat nerveus van te worden, wat resulteerde in slordigheden en fouten. In de 63ste minuut maakte Donny de Groot de derde goal voor Willem II.
De inbreng van Mitch Apau voor Danny Menting en Lars Lambooij voor Haaye Feenstra deed het elftal van Heerkes goed. Er ging wat meer dreiging van Veendam uit, maar tot heel veel kansen leidde dit niet. Doelman Leonard Nienhuis voorkwam in de slotfase een grotere nederlaag.