Ludieke actie langs Groningse grens: 'Hier eindigt de eredivisie'

Ludiek bord op de grens van Groningen en Friesland
Ludiek bord op de grens van Groningen en Friesland © Nieuw Noord/PS&B Mediagroep
Door de degradatie van FC Groningen en Cambuur, en het mogelijke afdalen van FC Emmen, kan sc Heerenveen volgend jaar de nog enige overgebleven noordelijke club in de eredivisie zijn. Dat feit wrijft supportersgroep Nieuw Noord van Heerenveen er alvast even goed in. Wie vanuit Groningen over de A7 naar Friesland rijdt, komt een bordje 'einde eredivisie' tegen. En ook bij Grou duikt het bordje op.
De supportersgroep deelt de bordjes-actie via Twitter.

'Even wennen'

Bij het bericht staat een zogenaamde verklaring van de provincie Friesland opgetekend. Die laat weten dat de borden bedoeld zijn voor de duidelijkheid over waar in het Noorden nog wel eredivisievoetbal kan worden beleefd. En dat is in Heerenveen.
'Wij kunnen ons voorstellen dat het voor alle clubs even wennen zal zijn.'

Bordjes bij alle stadions

Verder zijn bij alle uitvakken van de eerstedivisieclubs in Nederland borden opgehangen om FC Groningen en SC Cambuur welkom te heten. 'Samen naar de Keuken Kampioen Divisie', staat er op het Groningse bordje. Een subtiele verwijzing naar de FC-slogan 'Samen naar de Grote Markt'. De Friezen worden aangekondigd met 'Cambuur is weer terug!'
Bordjes bij de stadions van clubs in de Keuken Kampioen Divisie
Bordjes bij de stadions van clubs in de Keuken Kampioen Divisie © Nieuw Noord/PS&B Mediagroep

FC-supporters overal welkom

Volgens de supporters van Heerenveen zijn de eerstedivisieclubs er blij mee dat SC Cambuur en FC Groningen terug zijn en willen ze hen graag weer ontvangen. Op 9 maart maakte de politie bekend geen supporters van beide clubs meer te willen begeleiden. 'Bij ons zullen ze niet geweigerd of teruggestuurd worden, er is immers toch geen weg meer terug', laat de initiatiefnemer van de actie weten.