FC Groningen richt pijlen op doelpuntenmachine Kevin van Veen

Kevin van Veen bij het vieren van een doelpunt
Kevin van Veen bij het vieren van een doelpunt © ANP
FC Groningen is in de zoektocht naar een vervanger van Ricardo Pepi uitgekomen bij Kevin van Veen. De 31-jarige spits baart dit seizoen opzien in Schotland door het ene na het andere doelpunt te maken voor FC Motherwell.
De voetbalcarrière van Van Veen laat zich het beste lezen als een roman. De 1.91 meter lange spits komt uit Eindhoven en belandt op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van PSV. Na zes jaar bij de Brabantse club gevoetbald te hebben, nemen de Eindhovenaren afscheid van de aanvaller. Hij maakt de overstap naar Helmond Sport, debuteert op zijn zeventiende in de eerste divisie, maar krijgt woorden met trainer Jurgen Streppel, waarop Van Veen terugkeert naar de amateurs en gaat werken als stukadoor.
Kevin van Veen in actie voor Motherwell
Kevin van Veen in actie voor Motherwell © ANP

FC Oss en SC Cambuur

Door zijn goede spel bij de amateurs krijgt Van Veen nog een kans in het profvoetbal. Bij FC Oss combineert hij het werkende leven met een profvoetbalcarrière. In zijn eerste seizoen is hij goed voor zestien doelpunten. Belangstelling komt op gang en Van Veen maakt de overstap naar het Engelse Scunthorpe United FC uit League One. Hij wordt nog een jaar verhuurd aan SC Cambuur, speelt bij Northampton Town en keert dan weer terug Scunthorpe United.
In 2021 maakt Van Veen transfervrij de overstap naar Schotland, waar hij gaat spelen bij FC Motherwell. Daar scoort hij de ene na de andere goal en is zo dit seizoen al goed voor 25 doelpunten in 38 wedstrijden. Afgelopen week scoorde Van Veen tegen Dundee United al voor de elfde wedstrijd op rij een doelpunt.

Terugkeer naar Nederland

Van Veen liet eerder al weten graag nog een keer terug te keren naar Nederland en dat kan dus bij FC Groningen gebeuren. Er moet wel een afkoopsom worden betaald aangezien de aanvaller nog een jaar onder contract staat in Schotland.
Algemeen directeur Wouter Gudde reisde onlangs naar Schotland om met Van Veen in gesprek te gaan over een eventuele overstap naar Groningen. De goalgetter stond daar niet onwelwillend tegenover, maar het is nog te vroeg om te zeggen of het FC Groningen lukt om Van Veen als vervanger van Pepi aan te trekken. Gudde wilde niet reageren op een mogelijke transfer van Van Veen.