Oud-FC'ers Dallinga en Reis met Jong Oranje naar het EK

Ludovit Reis in het shirt van Jong Oranje
Ludovit Reis in het shirt van Jong Oranje © Ben Gal/Orange Pictures
Oud-FC Groningen-spelers Thijs Dallinga en Ludovit Reis zijn door Jong Oranjecoach Erwin van de Looi opgenomen in de 23-koppige selectie voor het EK in Roemenië en Georgië.
Van de Looi maakte zijn selectie maandag bekend.

Coupe de France

Groninger Dallinga speelt tegenwoordig voor het Franse Toulouse. Hij kwam afgelopen zomer over van Excelsior en won in zijn eerste seizoen de Coupe de France, waarin de spits twee keer scoorde. Tussen 2018 en 2021 speelde hij voor FC Groningen.
Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse
Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse © Matthieu Mirville/DPPI/OrangePictures

Promotie

Voor Reis is het FC Groningen-avontuur al iets langer geleden. De middenvelder speelde tussen 2017 en 2019 voor de Trots van het Noorden, waarna hij via het B-elftal van FC Barcelona in Duitsland terechtkwam. Sinds 2021 speelt hij in het shirt van HSV, dat afgelopen weekend de promotiedroom uit elkaar zag spatten.

Laatste toernooi

Voor Van de Looi, oud-trainer van FC Groningen, wordt het Europees toernooi zijn laatste. Hij besloot eerder dit jaar te stoppen als bondscoach van Jong Oranje, na het EK.
Oranje onder 21 opent het EK tegen Jong België op 21 juni, waarna het jeugdelftal van Portugal op 24 juni de volgende tegenstander is. Jong Oranje sluit de poulefase af op 27 juni tegen mede-gastland Georgië.