Verdachte (40) aangehouden voor reeks auto-inbraken in Stad

De ingeslagen ruit van een van de betrokken auto's
De ingeslagen ruit van een van de betrokken auto's © Eigen foto
De politie heeft een 40-jarige man uit de stad Groningen aangehouden die verdacht wordt van inbraken in ten minste tien auto's, op verschillende plekken in en rond de stad Groningen.
De man werd vrijdagochtend aangehouden, nadat hij was betrapt op het stelen van bouwmaterialen. Tijdens het politieverhoor biechtte de man een aantal auto-inbraken op.
Afgelopen weken werden er onder meer auto's opengebroken bij Kardinge, Meerstad, aan de Ulgersmaweg en begraafplaats Selwerderhof. Onderzoek moet uitwijzen voor welke inbraken de man die nu vastzit verantwoordelijk is. 'We hopen dat de golf van grote hoeveelheden auto-inbraken tegelijk nu is gestopt', zegt politiewoordvoerder Anouk Harteveld.

Spullen in huis gevonden

In het huis van de verdachte zijn meerdere spullen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van de inbraken. De Stadjer wordt deze week voorgeleid. 'We hebben al een hoop aangiftes binnen. Maar ben je zelf ook slachtoffer en heb je nog geen aangifte gedaan, doe dat vooral', zegt Harteveld. 'Wees zo specifiek mogelijk over de spullen die je mist, we gaan ons best doen om de spullen die we nu gevonden hebben weer bij de eigenaar terug te laten komen.'
De politie adviseert mensen die op een onbewaakte parkeerplaats hun auto achterlaten om er geen waardevolle en persoonlijke spullen in achter te laten.