Noah (8) geraakt door blikje bier tijdens optreden Flemming in Delfzijl

Artiest Flemming samen met de achtjarige Noah (rechts) tijdens de meet and greet
Artiest Flemming samen met de achtjarige Noah (rechts) tijdens de meet and greet © ProNews
Tijdens het optreden van Flemming bij de Pinksterfeesten in Delfzijl is de achtjarige Noah geraakt door een blikje bier dat werd gegooid door iemand uit het publiek. Flemming legde het optreden tijdelijk stil om zijn frustratie te uiten en Noah te helpen.
Door Jasper Schaank
Naast een pijnlijke plek op zijn wang heeft Noah geen blijvend letsel overgehouden aan het incident. Organisator Fester Oosterhuis is vol lof over het handelen van de optredende artiest.

Goed gehandeld

'Ik kan alle complimenten aan Flemming geven', begint Oosterhuis zijn verhaal. Daarmee doelt hij op de opmerkzaamheid van de artiest en de woorden die hij sprak tijdens de korte onderbreking van zijn show. De zanger noemde de biergooier 'een sukkel' die moest 'oprotten'.
Daarnaast vroeg hij of iemand van de organisatie wilde kijken naar Noah, regelde hij beveiligers op het podium om eventuele biergooiers te spotten en sprak hij uit dat de geraakte jongen een meet and greet zou krijgen na de show.
Bekijk de beelden van het moment:
Optreden Flemming in Delfzijl verstoord door biergooier

Biergooier zegt sorry

'Na de korte onderbreking van zijn show is Flemming gewoon weer verder gegaan en hebben achtduizend mensen op het strand een geweldig feest gehad', zo vertelt Oosterhuis. 'Bij de meet and greet na de show lag een shirtje met handtekening klaar voor Noah.'
De man die het blikje heeft gegooid is later nog achter het podium gekomen om zijn excuses aan te bieden. Volgens hem was het nooit zijn intentie om iemand te raken.

Niet verrassend

Dat bij het gooien van bier bij een optreden van Flemming een kind wordt geraakt, vindt Oosterhuis niet vreemd. Onder jonge kinderen is de artiest een idool en het optreden was gratis te bekijken. 'Van heinde en verre zijn er ouders met hun kinderen gekomen om naar dit optreden te kijken.'

Toch een prachtig feest

Los van het incident was het dan ook een prachtig feest en Oosterhuis vindt het wel een beetje 'jammer dat het zóveel aandacht moet krijgen.'
De focus bij Oosterhuis ligt dan ook al op volgend jaar, waar de pinksterfeesten in Delfzijl het startschot moeten zijn voor DelfSail.