Finaledorpen HLDVG in de startblokken

GRONINGEN - Nog één week te gaan en dan begint de dorpenronde van HLDVG. De 14 finaledorpen doen er alles aan om hun dorp op de kaart te zetten.
Zo hebben de inwoners van Bellingwolde een enorme stropakkenpop geplaatst met de oproep toch vooral op Bellingwolde te stemmen. Tolbert heeft een eigen Het Leukste Dorp Van Groningen postzegel. Deze zegel kost net zoveel als een normale postzegel -46 cent.- en is geldig in heel Nederland. De postzegel is vanaf donderdag verkrijgbaar.
In Siddeburen rijden auto's rond met speciale zonneschermen met het logo van HLDVG erop en het verzoek om op Siddeburen te stemmen. Aduard heeft ook allerlei promotiespullen laten maken zoals speciale HLDVG-tshirts en muismatten. Niekerk is op de muzikale toer gegaan. Zanger Niels heeft in samenwerking met De Smidse een nummer gemaakt voor Niekerk, de feestweek en HLDVG.
Maar, naast het winnen van de HLDVG finale is er nog een extra reden voor de deelnemende dorpen om hun dorp goed voor de dag te laten komen. De winnaar van de verkiezing wordt door Marketing Groningen in de schijnwerpers gezet. Volgens de organisatie zal het winnende dorp vooral profiteren van extra bezoekers uit Groningen zélf.