FC Groningen praat met Robben over rol van jeugdtrainer

Arjen Robben trapt een balletje met zijn zoons Luka en Kai voorafgaand aan zijn presentatie bij FC Groningen in 2020
Arjen Robben trapt een balletje met zijn zoons Luka en Kai voorafgaand aan zijn presentatie bij FC Groningen in 2020 © ANP
Arjen Robben keert misschien terug bij FC Groningen. De Bedumer is met FC Groningen in gesprek om als trainer in de jeugdopleiding terug te keren bij de club.
De roep om een terugkeer van Robben bij FC Groningen klonk de afgelopen tijd zeer luid. De 39-jarige oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München liet zich regelmatig in het stadion zien, maar Robben sprak zich tot dusver nooit uit over een terugkeer bij de Trots van het Noorden.

Functie in de jeugdopleiding

Daar komt met ingang van komend seizoen wellicht verandering in, want Robben is met FC Groningen in gesprek om terug te keren bij de club waar hij zijn carrière begon. Het gaat dan om een functie in de jeugdopleiding, waar het de bedoeling is dat Robben als skill trainer met jeugdspelers aan de slag gaat.
Robben zette afgelopen seizoen zijn eerste stappen als trainer. Dat deed hij bij Be Quick, waar hij trainer was van het onder 15-elftal.

Aannames en passes

'Ik schenk vooral veel aandacht aan de basisdingen. Dat de aannames en passes goed zijn, dat ze op het juiste been inspelen. En veel één-tegen-één. De jongens die kunnen dribbelen, lekker laten dribbelen en acties laten maken. Dat is voor mij het allerbelangrijkste', zei Robben twee maanden geleden over zijn trainingen tegen de NOS.
De eventuele terugkeer van Robben kan niet los worden gezien van het feit dat zijn zoons Kai en Luka volgend seizoen aansluiten bij de jeugdopleiding van FC Groningen. De elfjarige Kai gaat in de onder 11 spelen en de veertienjarige Luka in onder 16.