Lopend Vuur: Iedere dag onder de douche is niet nodig

Iemand staat onder de douche
Iemand staat onder de douche © ANP/ Hollandse Hoogte/ Richard Brocken
Om in de toekomst voldoende leidingwater beschikbaar te hebben voor alle Groningers zijn ingrijpende maatregelen nodig. Dat stelde Waterbedrijf Groningen onlangs. Het waterbedrijf is verantwoordelijk voor de levering van water aan particulieren, instellingen en bedrijven.
Waterbedrijf Groningen roept alle inwoners op om met de zogeheten Watertransitie Groningen een flinke besparing op het gebruik van drinkwater te realiseren.
Door de groei van de bevolking en de economische groei wordt steeds meer water gebruikt en is steeds meer water nodig. Volgens het waterbedrijf moet daar rekening mee worden gehouden bij de aanleg van nieuwbouwwijken. Om de levering van leidingwater voor nu en in de toekomst veilig te stellen, heeft het waterbedrijf enkele punten opgesteld om het gebruik van leidingwater fors terug te dringen.
Nu gebruiken Groningers gemiddeld 115 liter water per persoon per dag. Een bewustwordingsactie moet ertoe leiden dat dat vijf liter minder wordt. Maatregelen die daaraan kunnen bijdragen zijn korter douchen, de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen, regenwater gebruiken om de tuin te sproeien en lekkende kranen vervangen. Volgens Waterbedrijf Groningen leveren deze maatregelen een besparing op van een miljard liter drinkwater per jaar.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Acceptgiro

'Ik ga de acceptgiro missen' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 2591 stemmers was 73 procent het daarmee oneens, 27 procent eens.