liveblog | 31 mei

112-nieuws woensdag 31 mei: Gewonde bij aanrijding in Stad • Botsing op kruispunt Wirdum • Ongeluk op A7

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 31 mei, 22:00 uur
22:00

Ongeluk met bestelbus en scooterrijder in Stad

Een bestuurder van een bestelbusje en een scooterrijder zijn woensdagavond rond 21.00 uur met elkaar in botsing gekomen in de stad Groningen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de kruising van de Amalia van Solmsstraat met het Nassauplein, in de Oranjebuurt.
Volgens een omstander was de scooterbestuurder er het slechtst aan toe. Om hem de behandelen is met spoed een ambulance opgeroepen. Hulpverleners hebben het slachtoffer vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis. De inzittende van de bestelbus kwam er, voor zover bekend, zonder kleerscheuren van af. Beide voertuigen hebben bij het ongeluk een paar flinke deuken opgelopen, zo is op foto's te zien.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © ProNews
19:45

Gewonde bij aanrijding op Parkweg

Op de Parkweg in Stad is even na 19.00 uur een aanrijding geweest tussen een automobilist en een fietser. Hierbij is de fietser gewond geraakt. De weg is afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven en het slachtoffer te behandelen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © Patrick Wind/112Groningen
16:35

Aanrijding op Zernikepark in Stad

Op het Zernikepark in Groningen zijn twee auto's op elkaar gebotst. Beide wagens liepen schade op; de weg is afgesloten. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Ambulance en politiewagens zijn ter plaatse.
Een ambulance is ter plaatse
Een ambulance is ter plaatse © Patrick Wind/112 Groningen
13:00

Auto's botsen op kruispunt in Wirdum

Op de kruising van de Eekwerderweg en de Rijksweg in Wirdum zijn twee auto's op elkaar gebotst. Er kwamen onder meer een ambulance en meerdere politiewagens naar de plaats van het ongeval.
Hulpdiensten bij het ongeval in Wirdum
Hulpdiensten bij het ongeval in Wirdum © ProNews
10:10

Ongeluk op A7 bij Westpoort

Op snelweg A7 zijn ter hoogte van industrieterrein Westpoort bij Groningen twee personenauto's en een bedrijfswagen met elkaar in botsing gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie heeft een van de betrokken voertuigen veel schade opgelopen, maar zijn er geen gewonden gevallen.
Het verkeer wordt via de vluchtstrook langs de plaats van het ongeval geleid.
Hulpdiensten bij het ongeval op de A7
Hulpdiensten bij het ongeval op de A7 © Persbureau Meter
10:00

Stadjer (19) aangehouden na ongeval

Een 19-jarige man uit Groningen is dinsdagavond aangehouden na een ongeluk op de N34 ter hoogte van Klijndijk. De auto waarin de man zat, raakte rond 23.00 uur van de weg en sloeg over de kop.
In de wagen zaten ook twee andere 19-jarige mannen uit de stad en een 18-jarige man uit de gemeente Het Hogeland. Twee van hen zijn voor controle naar een dokter gebracht.
Aanvankelijk was volgens een politiewoordvoerder niet duidelijk wie van de vier had gereden. 'De verklaringen daarover liepen wat uiteen'. De 19-jarige man die is aangehouden, is volgens de politie vermoedelijk de chauffeur. Het onderzoek loopt nog.
De gecrashte wagen bij Klijndijk
De gecrashte wagen bij Klijndijk © Persbureau Meter