Kruising Rijksweg bij Bristol nacht dicht wegens asfalteringswerkzaamheden

De kruising is maandag in de avond en nacht gestremd
De kruising is maandag in de avond en nacht gestremd © Google Street View
De kruising van de Rijksweg met de op- en afritten van de oostelijke ringweg in Groningen (bij schoenenzaak Bristol) is maandag 5 juni vanaf 19.00 uur een avond en nacht afgesloten.
De aannemer gaat delen van het asfalt vervangen en nieuwe belijning aanbrengen. Dinsdag 6 juni om 06.00 uur is de kruising weer open voor alle verkeer.

Omleidingsroute

De stremming geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Er staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Verkeer vanuit de richting Delfzijl kan omrijden via de wijk Lewenborg. Bij de afrit Ruischerbrug worden weggebruikers via de Noorddijkerweg, Bakboordswal en Kluiverboom naar de oprit van de Beneluxweg (N46) geleid.
Verkeer richting het oosten kan omrijden via de N46 (afrit P+R Meerstad), de Driebondsweg en Borgweg naar de Rijksweg N360 (oprit Ruischerbrug). De verwachte vertraging in beide richtingen is vijf tot tien minuten.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs. De ontsluiting van Ruischerwaard via het fietspad ten westen van die woonwijk is wel geheel gestremd. Fietsers worden omgeleid via de Waardbrug.

Openbaar vervoer

Mogelijk rijdt busvervoerder Qbuzz op dit traject een aangepaste route. De actuele reisinformatie is beschikbaar via de reisplanner van Qbuzz.