Qbuzz schrapt tijdelijk vijf bushaltes in Ter Apel na incidenten met asielzoekers

Buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen
Buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen © Martijn Klungel/RTV Noord
Busmaatschappij Qbuzz heeft in overleg met OV-Bureau Groningen Drenthe vijf bushaltes in Ter Apel geschrapt. Dat besluit is genomen vanwege de geweldsincidenten met asielzoekers.
Voorlopig worden de bushaltes aan de Viaductstraat, A.G. Wildervanckweg, Westerstraat 100, Westerstraat 143 en Westerstraat 186 door de bus op lijn 73 drie weken lang overgeslagen.
'De laatste twee weken zien we een forse verhoging van het aantal incidenten op deze busroute', motiveert Qbuzz het besluit. Een woordvoerder noemt de situatie 'zorgelijk voor reizigers en medewerkers'.

Speciale opvangplek

De busmaatschappij laat verder weten te hopen dat er snel een speciale opvangplek voor kansarme asielzoekers in Ter Apel komt, waar asielzoekers met weinig kans op een verblijfsvergunning kunnen verblijven, zodat ze ook minder vaak het dorp in trekken. 'Bij veel van de incidenten op lijn 73 blijkt deze groep betrokken', aldus een woordvoerder van Qbuzz.
Na de drie weken laat de busmaatschappij lijn 73 gewoon weer stoppen bij de vijf eerder genoemde haltes, tenzij het aantal incidenten onverminderd hoog blijft. Iedereen in de omgeving van de Westerstraat in Ter Apel die gebruik wil blijven maken van de bus, kan bij het busstation in het dorpscentrum instappen.