Theo Huizinga en Henk Hagenauw blazen oud-FC nieuw leven in: 'Serieus aanpakken'

Henk Hagenauw en Theo Huizinga op de bank van de FC
Henk Hagenauw en Theo Huizinga op de bank van de FC © Orange Pictures
Oud-FC Groningen komt vrijdagavond voor het eerst sinds corona weer in actie. Bekende (en minder bekende) oud-spelers van de club spelen in tien dagen twee duels onder leiding van trainer Joop Gall. Dragers van de vernieuwde selectie zijn oud-teammanager Theo Huizinga en voormalig verzorger Henk Hagenauw.
Vanwege het honderdjarig bestaan van VV Gasselternijveen spelen de oud-profs vrijdagavond tegen de plaatselijke amateurvereniging. 'De laatste wedstrijd van oud-FC was ergens voor corona geweest, maar daar waren Henk en ik niet bij betrokken', zegt Huizinga.

'Geen rommeltje'

De club heeft het tweetal een half jaar geleden benaderd om, samen met jeugdtrainer Sander van Gessel en accountmanager Arjan Blaauw, een nieuwe selectie samen te stellen en wedstrijden te regelen.
'Wel onder de voorwaarde dat we het serieus willen aanpakken. Het moet geen rommeltje worden. Zo hebben we kleding geregeld, ook voor de staf. Dat is ook voor de uitstraling goed. We willen ons goed presenteren, want we vallen onder de vlag van de FC.'
De vernieuwde selectie van oud-FC Groningen speelt op zaterdag 10 juni ook nog een duel tegen SC Stadspark, de fusieclub waarin Gronitas en De Vogels zijn opgegaan. De Vogels zou dit jaar honderd jaar bestaan.
Deze spelers zijn benaderd om af en toe mee te spelen met oud-FC: Barend Beltman, Roy Beukenkamp, Arjan Blaauw, Arnold Bos, Theo ten Caat, Yuri Cornelisse, Sergio van Dijk, Martin Drent, René van der Duin, Arjan Ebbinge, Kurt Elshot, Sander van Gessel, Grafton Holband, Hendrikus Huisman, Rinie Jurna, Marnix Kolder, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden, Brian van Loo, Paul Matthijs, Shkodran Metaj, Marcel Pannekoek, Lucien Sahetapy, Gibril Sankoh, Melchior Schoenmakers, Ronald Steenge, Johan Tukker, Jan Veenhof, Stef Nijland, Valery Sedoc, Maarten de Jong, Arjen Robben, Angelo Cijntje, Marcel Roode, Bert Zuurman, Serdar Ozturk en Sergio Ommel.

Oud-stafleden

Huizinga en Hagenauw zijn al decennialang aan de club verbonden en hebben een uitgebreid telefoonboekje, dat nu van pas komt voor de samenstelling van de selectie.
'We kennen heel veel spelers, hebben veel contacten en hebben ook spelers uit het Westen benaderd. Ook oud-stafleden haken aan, zoals arts Frank Baarveld, fysiotherapeut Ton Rozema, verzorger Johan van der Ploeg, materiaalman Anton Lubben en Henk Niemeijer (supporterscoördinator FC Groningen, red.).'

Sfeerverhogend

Huizinga neemt zijn taak uiterst serieus: hij evalueert met de club na deze twee duels tegen Gasselternijveen en SC Stadspark.
'Het is belangrijk dat je bij elkaar bent, het werkt sfeerverhogend en voor de club is het ook een stukje uitstraling. Het is een reünieachtige-setting, maar wel serieus. Als het loopt en het is naar onze zin, dan gaan we ermee door. Oud-Veendam en oud-Heerenveen willen ook tegen ons voetballen, dus we komen wel aan onze wedstrijdjes, hoor.'