Einde seizoen lijkt nabij voor Donar na Belgisch pak slaag

Viktor Gaddefors treurt (archief)
Viktor Gaddefors treurt (archief) © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Voor Donar wacht een zeer lastige opgave in de return van de kwartfinale van de BNXT-play-offs. De Groningse basketballers verloren donderdagavond in het Belgische Hasselt de heenwedstrijd tegen Hubo Limburg United met twintig punten verschil: 87-67.
De grote vraag was of Donar zich kon herpakken na de desastreuze ontknoping van de strijd om het landskampioenschap. De Groningers moesten het in België ook nog eens doen zonder de geblesseerde Vernon Taylor. Vorig jaar haalde Donar overigens de finale van de BNXT-play-offs en moest daarin, net als afgelopen maandag, buigen voor ZZ Leiden.

Slecht begin Donar

Voor matig gevulde tribunes in Sporthal Alverberg kwam de thuisploeg beter uit de startblokken dan Donar. Na tien minuten spelen, stond het 26-19 in het voordeel van de Belgische nummer vier in de Elite Gold, die in de halve finale van de nationale play-offs werd uitgeschakeld door Telenet Giants Antwerp.
Halverwege stond Donar maar liefst zestien punten achter: 48-32. Jonas Delalieux en Alexander Stein waren met elk veertien punten erg effectief namens de Belgen. Bij Donar was Steph Branch tot de rust goed voor elf punten.

Clay Mounce

Na de pauze liepen de Belgen al snel verder uit. Na drie kwarten stond het zelfs 71-48. In het laatste bedrijf liep Donar nog drie punten in. Eerder in de Elite Gold-groep won Donar nog twee keer van deze ploeg. Clay Mounce was topscorer aan de kant van de Groningers, met achttien punten.

Halve finale ver weg

Zaterdag speelt Donar de return tegen Limburg United, vanaf 19.30 uur in Martiniplaza. Dat duel is live te volgen via een stream op deze website. De Groningers moeten dan een achterstand van twintig punten goedmaken om door te gaan naar de halve finale tegen de Belgische kampioen, Filou Oostende. Anders is het seizoen voorbij.