Met een Grunneger Toalroute mag het werk van Jan J. Boer niet verloren gaan

Jaap Boer bij een van de gedichten
Jaap Boer bij een van de gedichten © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Het werk van de in 2011 overleden schrijver Jan J. Boer mag volgens zijn familie niet verloren gaan. Daarom is er een Grunnger Toalroute gecreëerd, vanuit de Wildervanksterdallen, waar Boer geboren werd.
De zoon van de schrijver, Jaap Boer, vertelt over het idee: ‘We zaten met de verhalen en gedichten die mijn vader in de loop van de jaren heeft geschreven. En we waren toch een beetje bang dat het verloren zou gaan. Toen hebben we de Grunneger Toalroute bedacht.'

Het Zevenbruggetjespad

Op tien borden en twee grotere panelen langs het Zevenbruggetjespad staan de gedichten, liedjes en verhalen. Via een QR-code zijn ze ook te beluisteren tijdens het wandelen of fietsen. De liedjes zijn ingezongen door Lianne Abeln en Jeanine Collet, de gedichten en verhalen zijn ingesproken door Henk Scholte, Janet Hoekzema en Jan J. Boer zelf.
'We waren bang dat de verhalen en gedichten van mijn vader verloren gingen'
De route is een halve kilometer lang en kan van beide kanten gelopen worden, vanuit de Unikenstraat in Stadskanaal of de Wildervanksterdallen. Het is de derde Grunneger Toalroute in de provincie, na Baflo/Rasquert en Middelstum en wordt vrijdag 2 juni geopend.