liveblog | 2 juni

112-nieuws vrijdag 2 juni: Twee auto's botsen in Nieuw-Roden • Zeilboot loopt vast bij Termunterzijl

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 juni, 20:30 uur
20:30

Auto's botsen in Nieuw-Roden

Bij een wegversmalling op de Terheijlsterweg in Nieuw-Roden zijn twee auto's op elkaar gebotst. De politie heeft de weg tijdelijk afgezet.
De politie laat op Instagram weten dat beide bestuurders zijn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Er zijn geen gevonden gevallen.
Twee auto's botsten op elkaar
Twee auto's botsten op elkaar © Ruben Huisman/Persbureau Meter
11:50

Zeilboot loopt vast bij Termunterzijl

In de vaargeul bij Termunterzijl is aan het begin van de middag een zeilboot vastgelopen. De Loodskotter Eems No. 1 vervoerde op dat moment 22 passagiers. Door het afgaande tij kwam het schip steeds verder vast te zitten en was het niet meer mogelijk om deze los te trekken. De passagiers zijn overgezet op de sleepboot Gruno, die ze naar de haven van Delfzijl brengt.
De bemanning blijft aan boord en wacht op hoog water. De KNRM en politie blijven ter plaatse een oogje in het zeil houden.
De zeilboot aan de grond bij Termunterzijl
De zeilboot aan de grond bij Termunterzijl © ProNews
11:50

Fietser gewond bij aanrijding in Leek


Aan de Lindensteinlaan in Leek heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De fietser raakte hierbij gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten bij het ongeval in Leek
Hulpdiensten bij het ongeval in Leek © Persbureau Meter
09:45

Panden op Grote Markt korte tijd ontruimd door gaslek

Op de Grote Markt in Stad zijn meerdere panden ontruimd geweest vanwege een gaslek. Volgens de brandweer is het lek ontstaan doordat tijdens werkzaamheden een gasleiding is geraakt.
De Grote Markt was afgezet vanaf de oude V&D tot aan de Zwanestraat. Na de afsluiting van de leiding kwam er geen gas meer vrij, meldt de brandweer. 'De ontruimde panden en de Grote Markt zijn weer vrijgegeven.'
Hulpdiensten bij het gaslek aan de Grote Markt
Hulpdiensten bij het gaslek aan de Grote Markt © ProNews