Vermiste vrouw levenloos aangetroffen in sloot

SPIJK - Een 63-jarige vrouw uit Polen - een gehucht nabij Spijk- is zaterdag aan het begin van de avond levenloos in een sloot aan de EGD-weg in Spijk gevonden.
De 63-jarige dame vertrok zaterdag rond het middaguur per scootmobiel van haar huis aan de Oostpolderweg te Polen om een ommetje te maken. Familie van de vrouw maakte zich zorgen toen ze langer weg bleef dan gebruikelijk. Zij sloegen een paar uren later alarm. De politie startte direct een grootschalig onderzoek.
De hulpdiensten zetten een helikopter en twee boten van de KNRM- Eemshaven in bij de zoektocht naar de vrouw. Daarnaast werd Burgernet ingeschakeld; daarbij werden 1041 mensen ingelicht over de vermissing.
Door de inzet van Burgernet waren veel inwoners van de gemeente Eemsmond op de been om te helpen zoeken. Uiteindelijk werd de vrouw aan het begin van de avond door de politiehelikopter gevonden. Deze is direct geland, zodat de medepassagier eventueel eerste hulp kon verlenen. De vrouw bleek helaas al te zijn overleden. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw mogelijk onwel is geworden.