Getergde Tim Matavz schittert tegen ADO Den Haag

GRONINGEN - FC Groningen heeft in de Euroborg met 4-2 gewonnen van ADO Den Haag. Tim Matavz scoorde in de eerste helft een zuivere hattrick en zette zijn ploeg daarmee op een 3-0 voorsprong. De Sloveense spits bereidde ook de vierde treffer voor.
In de eerste 45 minuten was FC Groningen oppermachtig in het eigen stadion. Er werd vol overgave gespeeld om de nederlaag van vorige week tegen Roda JC zo snel mogelijk weg te spoelen. Daarnaast profiteerde FC Groningen optimaal van het zeer matig verdedigen bij ADO Den Haag. Matavz kon mede daardoor drie keer gemakkelijk scoren. Hij is voorlopig samen met Ajacied Sulejmani topscorer van de Eredivisie met drie doelpunten. Bij twee doelpunten was Dusan Tadic de aangever. Wat opviel was de scherpte bij de aanvaller. Volgens trainer Pieter Huistra kwam dat omdat Matavz de afgleopen week 90 minuten op de bank zat tijdens de interland van Slovenië. "Hij was daardoor getergd en liet dat op de training ook duidelijk zien.", alsdus de coach.
Vlak na rust zette FC Groningen ADO nog verder op achterstand. Matavz bereikte Bacuna met een steekpass. De aanvaller rondde beheerst af. Groningen nam zichtbaar gas terug en moest snel twee tegendoelpunten incasseren. Bij de eerste goal kwam Brian van Loo tevergeefs en onnodig uit z'n doel waardoor Immers de bal in kon koppen. Van Duinen kon scoren nadat de keeper eerst een schot van Toornstra had gekeerd. Daarna kreeg Groningen weer controle over de wedstrijd. Via Tadic en Burnet kreeg het nog kansen om de score op te voeren. FC Groningen staat na twee wedstrijden spelen op de zesde plaats in de Eredivisie met 3 punten.