Dopheide derde Groninger WK-ganger

GRONINGEN - Marit Dopheide gaat naar de WK atletiek in Zuid-Korea als lid van het vrouwen estafetteteam 4 x 100 meter. Dopheide is daarmee de derde WK-ganger uit Groningen na sprinter Giovanni Codrington en discuswerper Rutger Smith.
De 20-jarige Enschedese, die sinds een tijd in Groningen woont en studeert en uitkomt voor Groningen Atletiek, kreeg onlangs nog een bronzen medaille op de jeugd EK toebedeeld op de 200 meter. Dopheide werd aanvankelijk vierde, maar na een dopinggeval in de top drie, kreeg ze alsnog de derde plek toegewezen. Met haar prestatie op de jeugd EK liep Dopheide zich in de kijker bij de Atletiekunie.
Ondanks dat de estafetteploeg de door de Nederlandse bond opgelegde limiet op een haar na miste, besloot de Atletiekunie toch om een aantal talentvolle sprintsters naar Zuid-Korea te sturen. "Ik zie het als een investering voor de toekomst en heb het licht voor hen op
groen gezet", verklaarde technisch directeur van de Atletiekunie Peter Verlooy zondag.
Dopheide, gespecialiseerd in de 200 en 400 meter, is vermoedelijk eerste reservelid van het team op de WK. De WK zijn van 27 augustus tot en met 4 september in Daegu.