liveblog | 3 juni

112-nieuws zaterdag 3 juni: Botsing auto-scooter in Winschoten • Autobrand op A7, bestuurder spoorloos

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 juni, 22:20 uur
22:20

Automobilist en scooterrijder botsen in Winschoten

Op de kruising Oudewerfslaan met de Van Speykstraat in Winschoten, zijn zaterdagavond een automobilist en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. Of er daarbij iemand gewond is geraakt is niet bekend. De scooter belandde door de aanrijding in een voortuin.
De scooter kwam in een voortuin terecht
De scooter kwam in een voortuin terecht © 112Groningen
17:30

Auto's botsen in Hoogezand

Op de kruising Houtmanstraat met de Van Neckstraat in Hoogezand zijn zaterdagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén van de bestuurders werd gecontroleerd op verwondingen, maar bleek geen letsel te hebben.
De oorzaak van de aanrijding wordt onderzocht.
Hulpverleners ter plaatse in Hoogezand
Hulpverleners ter plaatse in Hoogezand © Venema Media
16:00

Houten balkon vat vlam in Stad

Op een balkon aan de Helper Westsingel in de stad Groningen heeft korte tijd brand gewoed. De bewoners hebben met een tuinslang de vlammen gedoofd.
De brandweer zorgde voor het nablussen en verrichtte ook nog wat sloopwerkzaamheden, omdat het een oud pand betreft.
Brandweermannen inventariseren de situatie
Brandweermannen inventariseren de situatie © 112Groningen
15:40

As molen Noordhorn breekt, kraanbedrijf moet wieken verwijderen

De as van molen Fortuna in Noordhorn is zaterdagmiddag gebroken. 'En daardoor zijn de wieken wat los komen te hangen', zegt Johan Bosklopper, woordvoerder van de brandweer.
De brandweer heeft de omgeving veiliggesteld. 'De molenaars zijn aanwezig en er is een kraanbedrijf onderweg. Die moeten de wieken van de molen halen. Hoe dat precies gaat gebeuren moet nog worden overlegd.'
Toeval wil dat er zaterdagmiddag een markt wordt gehouden in de buurt van de molen. Bosklopper: 'We hebben een deel van die markt uit voorzorg moeten ontruimen.'
Lees hier een uitgebreid artikel over de asbreuk.
De brandweer ter plaatse in Noordhorn
De brandweer ter plaatse in Noordhorn © Persbureau Meter
15:30

Brandweer rukt uit voor autobrand op A7, maar vindt lege auto

De brandweer van Scheemda is zaterdagmiddag uitgerukt voor een autobrand op de A7 tussen Scheemda en Heiligerlee.
De auto bleek niet in brand te staan. Wat er wel aan de hand was, kan de brandweer niet zeggen. Volgens een omstander heeft de bestuurder de auto verlaten en is die spoorloos. De wagen is weggesleept.
De brandweer trof geen brandende auto aan op de A7
De brandweer trof geen brandende auto aan op de A7 © Johan Wildeboer
07:30

Politie zoekt naar man met wapen bij Hoofdstation

Agenten met kogelwerende vesten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij het Hoofdstation in Stad gezocht naar een man met een wapen.
Volgens de Burgernetmelding was er een 'incident met een vuurwapen' geweest. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een poging tot beroving. Het slachtoffer belde de politie en zei dat hij een vuurwapen had gezien. Of dit echt of nep was, kon hij niet zeggen.
'Dat is een serieuze melding en dus zijn we daar met man en macht naar toe gegaan', zegt de politiewoordvoerder. 'We hebben de omgeving uitgekamd, maar niets aangetroffen.'
De verdachte is een man van ongeveer 1.90 meter lang met een witte huidskleur. Hij heeft een stoppelbaardje en droeg een zwarte spijkerbroek en lichte Nike-schoenen.
De man is nog voortvluchtig. De politie gaat zaterdag verder in gesprek met het slachtoffer en hoopt dat mogelijke getuigen zich melden.
Agenten met kogelwerende vesten bij het station
Agenten met kogelwerende vesten bij het station © Persbureau Meter