Afgelopen: Donar dicht bij knappe comeback, maar komt tekort

Viktor Gaddefors dunkt voor Donar (archief)
Viktor Gaddefors dunkt voor Donar (archief) © JK Beeld
Donar moét vanavond in eigen huis met meer dan twintig punten verschil winnen van Hubo Limburg United, anders is het seizoen definitief over. Kunnen de Groninger basketballers stunten en de halve finale van de BNXT-playoffs halen? Bekijk het duel vanaf 19.30 via onze livestream.
In het Belgische Hasselt ging de eerste kwartfinale met harde cijfers verloren: 87-67. Voor matig gevulde tribunes in Sporthal Alverberg kwam de thuisploeg beter uit de startblokken dan Donar. Halverwege stond Donar maar liefst zestien punten achter: 48-32. Na de pauze liepen de Belgen al snel verder uit. Na drie kwarten stond het zelfs 71-48. In het laatste bedrijf liep Donar nog drie punten in.

Alles geven

De missie is dus duidelijk. De Groningers hebben vier kwarten om het gat van twintig punten te dichten. Het is de vraag of de mannen van coach Andrej Stimac het mentaal kunnen opbrengen om nog een keer alles te geven, na de verloren finale om het landskampioenschap. In ruim twee minuten tijd gaven de Noorderlingen een voorsprong van zestien punten weg aan ZZ Leiden, dat in de laatste seconde met de titel aan de haal ging.

De tegenstander

Dat Donar kan winnen van Hubo Limburg United, staat buiten kijf. De Groningers deden het immers al twee keer eerder dit seizoen, in de Elite Gold. Limburg strandde in de halve finale van het Belgisch kampioenschap. Telenet Giants Antwerpen was over vier wedstrijden te sterk. De ster bij de mannen uit Hasselt is Jonas Delalieux. De 2.07 meter lange Belg was in het heenduel goed voor 22 punten en zeven rebounds.
Mocht Donar de halve finale bereiken, is daarin Filou Oostende de tegenstander.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.