liveblog | 4 juni

112-nieuws zondag 4 juni: Hondengeleiders vangen pink • Aanhouding na achtervolging • Gewonden bij paardenshow

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 juni, 20:20 uur
20:20

Hondengeleiders helpen bij vangen ontsnapte pink in Hoogezand

Hondengeleiders hebben de politie van Midden-Groningen zondagmiddag geassisteerd bij het vangen van een ontsnapte pink (eenjarige koe). Het dier was in de omgeving van Hoogezand al enkele malen de provinciale weg overgestoken.
De geleiders slaagden erin de pink te verdoven, waarna het met meerdere mensen in de trailer van de eigenaar is gelegd. Daarna werd het kalf weer wakker gespoten, aldus de politie op Instagram.
19:20

Politie houdt Winschoter (37) aan na achtervolging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige Winschoter aangehouden na een achtervolging. Die was gestart nadat de man een stopteken had genegeerd.
De bestuurder maakte volgens de politie meerdere verkeersovertredingen. Na controle bleek hij onder invloed van drugs en alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
15:30

Auto's botsen in Hoogkerk

Onder aan de afrit van de A7 bij Hoogkerk zijn zondagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De bestuurders werden gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in Hoogkerk
Hulpdiensten in Hoogkerk © ProNews
15:25

Twee gewonden bij paardenshow in Peize

Bij Paardenshow Peize aan de Brinkweg in Peize zijn twee personen gewond geraakt nadat ze van een menwagen afvielen. Dat meldt RTV Drenthe.
Volgens omstanders sloeg het paard op hol, waarna het tegen een hek botste. Meerdere ambulances en politiewagens rukten uit. Voor zover bekend zijn er geen omstanders gewond geraakt.
Het ongeluk bij de paardenshow in Peize
Het ongeluk bij de paardenshow in Peize © Persbureau Meter
14:40

Fietsster zwaargewond bij verkeersongeval in Bierum

Bij een ongeval waarbij een trekker betrokken was is zondagmiddag op de Hereweg in Bierum een fietsster zwaargewond geraakt.
09:35

Auto brandt uit in Stad

Op de parkeerplaats bij een flat aan de Boermandestraat in Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uitgebrand.
De BMW X6 stond bij aankomst van de brandweer in lichterlaaie.
De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Ze roept eventuele getuigen op zich te melden.
De brandweer bij de auto aan de Boermandestraat
De brandweer bij de auto aan de Boermandestraat © 112groningen