SC Veendam lijdt gezichtsverlies tegen amateurs

BORGERCOMPAGNIE - SC Veendam had het dinsdagavond ontzettend moeilijk tegen hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. De amateurs leken hard op weg om de profs op een nederlaag te trakteren. Vlak voor tijd pas maakte Dan Romman de 3-3 namens Veendam.
Trainer Gert Heerkes gunde in Borgercompagnie een aantal basisspelers rust.

Zo bleven onder meer Leonard Nienhuis, Angelo Cijntje, Lars Lambooij en Anco Jansen langs de kant. Verder probeerde Heerkes een ander systeem uit. Hij speelde met twee controleurs op het middenveld. Dat is ook een serieuze optie voor de competitie. Met deze wijziging hoopt Heerkes meer controle te krijgen over een wedstrijd.
Tegen Flevo Boys ging dat lang niet altijd even goed. Bij rust stond Veendam nog met 2-1 voor door doelpunten van Jonathan Opoku en Alex Marello. Voor Flevo Boys scoorden onder meer twee oud-spelers van Veendam. Tjeerd Korf in de eerste helft en Age Hains Boersma na rust.