Lopend Vuur: Het gras in de berm mag best wat hoger staan

Een grasveld van de gemeente na een maand zonder grasmaaier
Een grasveld van de gemeente na een maand zonder grasmaaier © Sander Slager/RTV Noord
De gemeente Groningen heeft samen met haar inwoners de afgelopen maand 'de langste ongemaaide grasmat van Nederland' laten groeien. Dat gebeurde tijdens de 'Maai Mei Niet'-actie, waarbij werd opgeroepen een maand lang het gras niet te maaien.
Zo'n 260 deelnemers hebben, net als de gemeente, het gras in mei ongemoeid laten groeien. Bij elkaar ongeveer 96 voetbalvelden, schrijft de gemeente, die beweert dat het om de langste niet-gemaaide grasmat van Nederland gaat.
Het landelijke initiatief Maai Mei Niet heeft als doel om de biodiversiteit in tuinen en openbare ruimtes te vergroten. Concreet betekent dat plantensoorten en insecten, zoals bijen en vlinders, profiteren van het niet-gemaaide gras.
'Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen', zegt de Groningse wethouder Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren). 'En die bijen zijn belangrijk voor zo'n 60 procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.'
Hoe kijk jij hier naar? Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Kieskeurig

'Ik ben kieskeuriger in de supermarkt', dat was onze stelling van afgelopen vrijdag. 2358 mensen lieten hun mening horen, van hen was ruim 86 procent het eens met de stelling.