Rondje Groningen: Een wilde slang in Finsterwolde?

Deze wurgslang kan je blijkbaar zomaar tegenkomen rondom Finsterwolde
Deze wurgslang kan je blijkbaar zomaar tegenkomen rondom Finsterwolde © Dierenambulance Oost-Groningen/Facebook
Een zoekgeraakte (?) slang, speelse vosjes en een kat in het nauw. Dat en nog meer lief en leed bij dieren in Rondje Groningen.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Wie is zijn slang kwijt?

Dat vraagt Dierenambulance Oost-Groningen. Maar het kan zomaar zijn dat dit helemaal geen huisdier is: de Russische rattenslang komt bij Eelde voor in de natuur, dus waarom zou er niet eentje naar Finsterwolde zijn geglibberd?

2) Heeft deze flat in Stadskanaal de mooiste muurschildering?

Deze muurschildering van Nina Valkhoff op een flat aan de Utrechtselaan in Stadskanaal is genomineerd door Street Art Cities, een wereldwijd platform voor stedelijke kunst, als mooiste van de maand mei.

3) Onder de pannen

Al vijf keer rukte de brandweer uit naar de Star Numanstraat in stad. Een kat zit daar vast onder de dakpannen, zonder water en eten. Om het dier te pakken te krijgen moet het dak worden opengebroken. Een dakdekkersbedrijf gaat het verhaal aan het hart. Zij willen het dier gratis redden. Het bedrijf regelt een hoogwerker en als het moet gaat een deel van het dak eraf.

4) Lang lezen over het Suikerterrein

Mocht je toegang hebben tot de krant én het artikel gemist hebben: Dagblad van het Noorden ging dit weekend uitgebreid in op de misstanden bij het Suikerterrein, waarmee meer dan een beetje belastinggeld is gemoeid. Het lezen waard.

5) Was Maai Mei Niet een goede actie?

De reacties op onze Facebookpagina zijn er behoorlijk over verdeeld. Van 'onveilig' tot 'verkapte bezuinigingsmaatregel' tot 'mooie bloemetjes tevoorschijn gekomen!'

6) Mooimiek genoot van het lange gras

Om één specifieke reden in het bijzonder.

7) Vosjes in het Westerkwartier

De camera van Groninger Landschap spotte deze speelse vosjes in het Westerkwartier.

8) Natuurschoon

In natuurgebied De Punt van Reide werden deze zeehonden gefotografeerd. Het schiereilandje ligt tussen de Dollard en de Eems bij Termunten.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen, moi!