Derde nederlaag voor SC Veendam

MAASTRICHT - Sportclub Veendam staat na drie wedstrijden in de Jupiler League nog steeds op nul punten. De uitwedstrijd tegen MVV Maastricht werd met 2-1 verloren. Veendam liet af en toe iets beter voetbal zien dan in de eerste twee duels.
MVV drong Veendam vanaf het begin van de wedstrijd terug op eigen helft. In de eerste twintig minuten bleef Veendam met af en toe kunst- en vliegwerk overeind. De eerste serieuze kans van MVV betekende ook meteen een doelpunt. De goal werd voorafgegaan door slecht uitverdedigen.
Een pass van Sander Rozema werd onderschept. Esajas werd in stelling gebracht. Via de de vingertoppen van keeper Leonard Nienhuis ging de bal in het doel. Na de openingstreffer moest de doelman twee keer redden op schoten vanuit de tweede lijn.
Na een half uur spelen kreeg Veendam iets meer lijn in het spel al bleef het achterin onrustig. Het doelpunt van Veendam kwam uit de lucht vallen. De eerste de beste keer dat Veendam op doel schoot was het raak.
Met een geplaatst schot zorgde Anco Jansen voor de gelijkmaker. Rico Wolven had Veendam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong kunnen zetten. Tot twee keer toe werd een inzet van de verdediger tegengehouden. Nienhuis moest zich op slag van rust nog strekken om een kopbal over de lat te tikken.
In de rust paste trainer Gert Heerkes zijn tactiek aan. Mitch Apau ging verder naar voren spelen. Maar ook na die wijziging kon de ploeg in eerste instantie geen potten breken. Na bijna een uur spelen zette Van Hyfte de thuisploeg weer op voorsprong. De Belg kon de bal vrijstaand inkoppen. Vervolgens kreeg Voorjans de kans om de wedstrijd te beslissen.
Zijn wippertje werd door Nienhuis knap gekeerd. Heerkes probeerde in het laatste kwartier met een dubbele wissel de gelijkmaker te forceren. De Israeliër Dan Roman maakte z'n debuut en ook Jonathan Opoku kwam in het veld.
De gepasseerde Danny Menting werd later nog ingebracht. MVV bleef wel de gevaarlijkste ploeg, maar Veendam kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd de grootste kans. Wolven slaagde er van dichtbij niet in om Bulters te passeren.