Lopend Vuur: Een noodpakket in huis gaat toch niet helpen

Een noodpakket
Een noodpakket © ANP
Onder Nederlanders leeft vrees voor een ramp die leidt tot het wegvallen van stroom, gas en water. Maar ons voorbereiden op een dergelijke crisis doen we niet.
Dat blijkt volgens het AD uit een enquête. Het publieksonderzoek is gedaan voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Die probeert al langer burgers te stimuleren zich voor te bereiden op een ramp.
Uit de enquête blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders, 45 procent, zich zorgen maakt over het langdurig uitvallen van elektriciteit en gas, drinkwater, internet of telefoon. Ook cyberdreigingen en spanningen tussen bevolkingsgroepen wordt door een bijna even grote groep genoemd. Zeker 73 procent van de Nederlanders vindt dat iedereen een noodpakket in huis zou moeten hebben, maar vier op de tien geven tegelijk aan dat zij zich niet goed hebben voorbereid op zo’n ramp of crisis.
In zo'n noodpakket zitten onder andere water, houdbaar voedsel, kaarsen, batterijen, dekens, contant geld, wat gereedschap, een EHBO-doos en een transistorradio.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Maaibeleid

'Het gras in de berm mag best wat hoger staan' was maandag ons Lopend Vuur. Van de 3531 stemmers was 57 procent het daarmee eens, 43 procent oneens.