Noord Scoort #20: Sportprogramma krijgt vervolg en gaat zomerstop in met Dick Lukkien

Lukkien neemt Niiwino mee naar een voor hem speciale plek
Lukkien neemt Niiwino mee naar een voor hem speciale plek © RTV Noord
Noord Scoort leert de nieuwe trainer van FC Groningen beter kennen in een voor hem belangrijke en drukke week. Dick Lukkien probeert FC Emmen in de eredivisie te houden, maar toch heeft hij nog tijd om Niiwino Geertsema in de laatste aflevering van het seizoen mee te nemen naar een aantal voor hem speciale plekken.
Noord Scoort, het nieuwe sportprogramma van RTV Noord, is na twintig afleveringen aan een zomerstop toe. Na de zomer is het programma weer terug.

Echte Veendammer

Uiteraard beginnen we de uitzending we aan de Langeleegte, want Lukkien is en blijft een echte Veendammer. Daar praten we over zijn tijd bij BV Veendam en probeert Niiwino over FC Groningen te praten, maar na een tijdje vindt de trainer van FC Emmen het wel genoeg.
Mijmeren aan de Langeleegte

Trotse Lukkien senior

Daarna neemt Lukkien Niiwino mee naar de begraafplaats op een steenworp afstand van het stadion. Want de band met zijn vijf jaar geleden overleden vader blijft een bijzondere. Dick denkt dat pa (een echte Veendam-clubman) het toch wel mooi had gevonden dat zijn zoon FC Groningen gaat trainen.
Trotse Lukkien senior

Keep smiling

Het seizoen van Donar is er één met pieken en dalen. Na de dramatisch verlopen finale om de landstitel vliegen de Groningers er ook direct uit in de Belgisch-Nederlandse playoffs. Toch blijft de lach staan op het gezicht van publiekslieveling Vernon Taylor.
Keep smiling

De Koffiecorner

De Koffiecorner sluit het seizoen ook af en heeft vertrouwen in Lukkien.
De Koffiecorner
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 5 juni

Bekijk ook: