PSV doet bod op Matavz; FC Groningen weigert

GRONINGEN - PSV heeft bij FC Groningen een bod gedaan op Tim Matavz. Groningen heeft dit bod naast zich neergelegd. "Het was een keurig bod, maar wij gaan er niet op in", aldus directeur Hans Nijland tegen RTV Noord.
Nijland sprak zaterdagavond met vertegenwoordigers van de Eindhovense club. "Ik heb begrepen dat Tim een langdurig contract kon tekenen bij PSV", zegt Nijland tegen RTV Noord. "Maar ondanks dat PSV uiterst netjes heeft gehandeld, zijn wij niet op het bod ingegaan. Nogmaals, we hoeven Matavz niet zo nodig te verkopen. Zeker niet nu de sluiting van de transfermarkt (1 september, red) met rasse schreden nadert."
FC Groningen heeft al langere tijd een eventuele vervanger voor Matavz op het oog, de Uruguayaan David Texeira. Volgens Nijland zou het echter maar de vraag zijn of het aantrekken van de 20-jarige spits van Defensor Sporting op zo'n korte termijn nog rond zou komen. Nijland: "En dan is ook nog niet gezegd dat Texeira meteen het niveau van Matavz heeft. En onze ambitie is wel om Europees voetbal te halen dit seizoen. Met het verkopen van Matavz zouden we ons elftal behoorlijk verzwakken. Dat doen we niet zomaar."
Volgens Nijland heeft Matavz begrip getoond voor het afwijzen van PSV. De zaakwaarnemer van Matavz, Henk van Ginkel, bevestigt dat. "Welke club er ook komt voor hem, Tim weet dat die club er eerst met FC Groningen uit zal moeten komen", zegt Van Ginkel. Hij verwacht niet dat de Eindhovenaren nog een tweede bod zullen doen op de Sloveense spits. Nijland doet geen uitspraak over de hoogte van het bod.