Marcel Groninger als assistent van Dick Lukkien naar FC Groningen (update)

Marcel Groninger terug in de Euroborg
Marcel Groninger terug in de Euroborg © FC Groningen
FC Groningen heeft Marcel Groninger gecontracteerd als assistent-trainer. De geboren Stadjer gaat de komende twee seizoenen de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien bijstaan.
Samen met Lukkien krijgt Groninger (52) de taak om FC Groningen terug te brengen naar de Eredivisie.

Bekend met Lukkien

Groninger werkte van 2013 tot en met 2018 ook al als assistent-trainer bij FC Groningen. Destijds was hij tweede assistent onder hoofdtrainer Erwin van de Looi, Dick Lukkien was eerste assistent. In die periode slaagde de club erin de play-offs om Europees voetbal en de KNVB-beker te winnen.
Toen vervolgens Ernest Faber hoofdtrainer werd, werd Groninger gepromoveerd tot eerste assistent. Medio 2018 stapte Groninger over naar de KNVB. Daar werd hij assistent bij Jong Oranje, onder bondscoach Van de Looi. In maart besloten beide partijen 'in goed overleg' komende zomer uit elkaar te gaan.
Voordat Groninger het betaald voetbal inrolde, was hij trainer in de top van het amateurvoetbal bij Be Quick 1887 en HHC Hardenberg.

Blij met terugkeer

Groninger laat op de website van FC Groningen weten blij te zijn met zijn rentree: 'Ik kijk er naar uit om weer te gaan werken met de mensen bij de club en de hernieuwde samenwerking met Dick. Als je als driejarig jongetje al in het Oosterpark langs het veld hebt gestaan en de club sindsdien altijd bent blijven volgen, dan is het heel mooi dat je bij jouw club opnieuw een rol mag gaan spelen.'
'Dick en ik hadden altijd al de stille wens om nog een keer samen te werken', zegt Groninger in een toelichting op Radio Noord. 'Het is fantastisch dat dat bij FC Groningen kan. Ik heb bij de club een heel mooie tijd gehad. Dat zijn tijden waar iedere Groningen-supporter met veel plezier aan terugdenkt, dus ik ook.'
Voordat Groninger aan zijn nieuwe baan bij de FC begint, doet hij van 9 juni tot en met 2 juli met Jong Oranje nog wel mee aan het EK onder-21 in Roemenië en Georgië.
Dit bericht is aangevuld met quotes uit het radio-interview met Groninger