liveblog | 7 juni

112-nieuws woensdag 7 juni: Loslopende hond weer bij baasje • Auto-ongeluk in Nieuw-Roden

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 juni, 14:20 uur
14:20

Zoekgeraakte hond veilig terug

Hond Ruby, die vanochtend bij een zonnepark Midden-Groningen gezien werd, was sinds 4 juni al vermist. De hond woonde pas net op een nieuw adres en rende door het hek naar buiten, laat Honden Zoekgroep Noord Nederland weten.
De hond heeft enige tijd in Spanje gewoond en is daarom onder andere het verkeer in Nederland niet gewend. De hond reageert terughoudend naar vreemden en was daarom moeilijk te pakken te krijgen.
Woensdagochtend dook de hond op in een woonwijk in Hoogezand en liep naar het zonnepark. De politie werd ingeschakeld en kwam helpen, maar om de rust te bewaren besloot de politie uiteindelijk om de plaats weer te verlaten.
Hond Ruby rende naar een speeltuin en ging met de kinderen spelen. Vrijwilligers van de hondenzoekgroep konden zich zo bij de groep voegen en de hond weer aanlijnen. Ze laten weten dat de hond in orde lijkt, maar wel erg vermoeid is.
Hond Ruby werd in de speeltuin weer aangelijnd
Hond Ruby werd in de speeltuin weer aangelijnd © Honden Zoekgroep Noord Nederland
13:10

Ongeluk met twee auto's in Nieuw-Roden

Op de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. De brandweer van Roden en de politie kwamen ter plaatse.
Twee auto's botsten frontaal
Twee auto's botsten frontaal © Persbureau Meter
11:20

Loslopende hond houdt politie en zoekgroep bezig

Meerdere politieauto's rukten woensdagochtend uit in Hoogezand vanwege een loslopende hond.
Het dier werd eerst gesignaleerd langs het spoor. Later werd de hond gezien bij het zonnepark. Met een speciale hondengeleider wordt geprobeerd de situatie onder controle te krijgen.
Hondenzoekgroep Noord-Nederland (HZNN) kwam ook helpen zoeken. Volgens de politie was de hond behoorlijk angstig en daarom heeft de politie de plek verlaten, om de rust terug te laten keren.
Update: De hond is door de hondenzoekgroep HZNN gevangen, in de rust die nodig was. De groep laat weten enkele dagen op zoek te zijn geweest naar hond en is blij dat het dier nu terug is.
09:10

Politie houdt man aan na eerdere aanrijding

De politie heeft een 37-jarige man uit Aduard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aanrijding op de Friesestraatweg bij Slaperstil, waarbij een 75-jarige man zwaargewond raakte. Dat gebeurde op donderdag 2 februari aan het einde van de middag.
De bestuurder van de auto reed door na het ongeluk en liet de gewonde liggen. Dankzij oplettende medeweggebruikers is de hulpverlening snel ingeschakeld en kon de fietser naar het ziekenhuis worden gebracht, schrijft de politie.
Dankzij tips kwam de man uit Aduard naar boven als verdachte en de politie gaat verder met het onderzoek.
08:10

Inbraak in pizzeria in Opende

Bij een inbraak in een pizzeria aan de Provincialeweg in Opende is de kassalade meegenomen. Volgens de politie is de inbraak gepleegd door een man in een korte broek, op zwarte sportschoenen. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die camerabeelden hebben zich te melden.
07:35

Verdachte aangehouden op verdenking van witwassen

In het centrum van de stad Groningen is dinsdag iemand aangehouden op verdenking van witwassen, meldt de politie op social media. Ook zijn er meerdere woningen doorzocht en goederen in beslag genomen.