Marco Rente tekent voor vier jaar bij FC Groningen: 'Ik ben blij!'

Marco Rente
Marco Rente © ANP
FC Groningen heeft Marco Rente overgenomen van Heracles Almelo. De 26-jarige Duitser tekende een contract voor vier seizoenen in de Euroborg.
Verdediger Rente had zijn contract bij Heracles in maart dit jaar nog met een jaar verlengd. In Almelo speelde hij de afgelopen drie seizoenen, waarin hij tot 87 wedstrijden kwam. Over de hoogte van de eventuele transfersom is niets bekend.

Verdediging op sterkte

Als centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, is Rente een aanvulling op de verdedigers Radinio Balker en Thijmen Blokzijl. Ook Nick Bakker zou een rol in de defensie van Groningen kunnen krijgen. De verdediging van Groningen zou daarmee weer op sterkte zijn.
Een aantal spelers heeft inmiddels te horen gekregen dat zij uit mogen kijken naar andere clubs. Het gaat om Damil Dankerlui, Marin Sverko, Yahya Kalley en Emmanuel Matuta.

'Ik ben blij!'

Rente werd het afgelopen seizoen met Heracles Almelo kampioen van de KKD. 'Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij!', laat hij weten op de website van zijn nieuwe club.