Niels de Vries blijft bij Lycurgus

Niels de Vries in actie tijdens het afgelopen seizoen
Niels de Vries in actie tijdens het afgelopen seizoen © JK Beeld
Niels de Vries speelt ook komend seizoen voor Samen Lycurgus. De 26-jarige middenman verlengt zijn contract met één seizoen en begint daardoor aan zijn zesde jaar bij de Groningse volleybalclub.
Lycurgus heeft voor volgend seizoen de beschikking over vier middenmannen. Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Arjan Westra waren eerder al vastgelegd. ‘Met het verlengen van Niels behouden we een goede middenspeler met noodzakelijke ervaring in de eredivisie. Met Niels erbij zal de concurrentie op de middenas hoog zijn komend seizoen’, vindt Lycurgus-coach Arjan Taaij.

Acht prijzen

De Vries won met Lycurgus in zes seizoenen acht prijzen: vier keer de supercup, twee keer de nationale beker en in 2017 en 2018 het landskampioenschap. Toch is de honger nog niet gestild.
‘Ik mis de landstitel toch een beetje. Ik zou graag nog een keer een kampioenschap meemaken. Mede daarom wil ik graag door bij Lycurgus. En volleybal is gewoon een leuke sport. Met nieuwe jongens erbij ontstaat er weer nieuwe dynamiek. Dat is altijd interessant om mee te maken’, aldus de 2.07 meter lange middenman.

Nog twee spelers

Lycurgus heeft nu twaalf spelers vastgelegd voor komend seizoen. De club is nog op zoek naar een passer-loper en een libero. De selectie ziet er nu als volgt uit:
Spelverdelers: Cole Bogner, Sam Gortzak
Diagonalen: Cal Fisher, Thomas Sleurink
Passer-lopers: Kyle McCauley, Maarten Bartels en Guus Boer
Middenmannen: Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Arjan Westra
Libero: Jeffrey Klok