VV Sellingen strandt in nacompetitie, trotse supporters in tranen

De spelers en staf van VV Sellingen
De spelers en staf van VV Sellingen © VV Sellingen
VV Sellingen is uitgeschakeld in de nacompetitie. De ploeg verloor met 1-0 van Union Malden. Daardoor komt een succesvol seizoen ten einde. 'We zijn strijdend ten onder gegaan. Dat mag met koeienletters in het verhaal,' zegt verdediger Rico Boerma kort na de wedstrijd.
Sellingen promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse en mocht als vervangende periodekampioen strijden voor een plek in de eerste klasse. In de eerste ronde werd Dalen uitgeschakeld.

Beslissing

De uitwedstrijd in het Gelderse Malden, net onder Nijmegen, werd een kwartier voor tijd beslist door Union.
'Het was een voorzet vanaf de linkerkant. De bal werd vanaf een meter of tien hard binnengekopt door hun spits. Onze keeper was kansloos,' had Boerma van dichtbij zien gebeuren.
De opkomst van de beide elftallen
De opkomst van de beide elftallen © VV Sellingen

Strafschop gestopt

In de eerste helft kwam Sellingen maar moeilijk onder de druk van Union uit. De thuisploeg had een fors overwicht. Grote kansen kwamen er niet.
'We stonden heel compact te verdedigen,' stelde Boerma. Union kreeg vanaf de strafschopstip wel de ideale mogelijkheid om de score te openen, maar Sellingen-doelman Marnick Klamer keerde de penalty. De keeper had zelf de strafschop veroorzaakt.
'Marnick pakte de bal klemvast in de hoek. Het was een goede redding want de bal was niet slecht ingeschoten. Hij is ook een echte penaltykiller. Op dat moment gaf de gestopte penalty ons wel wat moed want we stonden zwaar onder druk.'
Ik heb supporters zien huilen van trots en blijdschap
Rico Boerma, verdediger VV Sellingen

Op de paal

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, al was Sellingen dicht bij een treffer. Het was de enige kans van de wedstrijd, maar Ian de Vrieze schoot op de paal.
'Je weet dat je altijd wel een kans krijgt. Als die bal van Ian erin gaat loopt het wellicht allemaal anders.'
In totaal incasseerde Sellingen zeven gele kaarten. Dennis Kuiper kreeg direct rood. Ook Union eindigde niet met elf spelers.

Tranen bij supporters

Na afloop bedankten de spelers de meegereisde supporters. 'Ik denk dat er wel honderd tot honderdvijftig mensen uit Sellingen waren. We hebben het clublied nog gezongen en ik heb mensen zien huilen van blijdschap. Iedereen is trots dat we dit met z'n allen gepresteerd hebben. Bovendien was onze trainer Geert Aalderink er niet bij. Zijn broer is vorige week overleden en vandaag was de condoleance. Hij stuurde nog wel een bericht dat hij ontzettend trots op ons is. Misschien gaan we zondag onderling nog een wedstrijd spelen. Dan willen we Geert nog wel in het zonnetje zetten omdat hij bij ons vertrekt', besloot Boerma.
Daarna stapte hij de bus in voor de terugreis van bijna drie uur naar Sellingen. Met een goed gevoel, dat wel. 'We hebben nog nooit in de tweede klasse gespeeld en dan mag je dit ook nog meepikken. Ik ben hartstikke trots.'