Dennis van der Ree volgend seizoen assistent-trainer Go Ahead Eagles

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse
FC Groningen-trainer Dennis van der Ree voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse © OrangePictures
Dennis van der Ree blijft ondanks de degradatie met FC Groningen actief in de eredivisie volgend seizoen. De scheidend oefenmeester van de Groningers wordt assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, waar René Hake hoofdtrainer is.
Van der Ree tekent een contract voor twee seizoenen, hebben de Deventenaren donderdag bekendgemaakt.

Stap terug geen probleem: 'Kan nog leren'

'Ik vind het geen lastige stap om bij Go Ahead Eagles weer als assistent-trainer aan de slag te gaan', laat hij op de website van Go Ahead weten. Als hoofdtrainer bij FC Groningen stond Van der Ree voor het eerst op eigen benen en hij hoopte ook na zijn periode in het Noorden ergens aan de slag te kunnen gaan als hoofdtrainer, maar nu volgt dus toch een stap terug.
'Op termijn ambieer ik weliswaar het hoofdtrainerschap, maar ik vind dat ik de komende jaren als assistent-trainer nog voldoende kan leren. Een leerproces, dat in Groningen in een stroomversnelling kwam doordat ik als hoofdtrainer vijf maanden voor de spelersgroep heb gestaan. Maar om bij Go Ahead Eagles weer mijn ‘oude’ rol als assistent-trainer op te pakken, is als onderdeel van dat leerproces helemaal prima', aldus Van der Ree.

Van video-analyticus naar hoofdtrainer

Bijna precies een jaar geleden maakte FC Groningen bekend dat Van der Ree de rol van assistent-trainer bij de Groningers zou overnemen van Adrie Poldervaart. De 44-jarige Rotterdammer kwam over van Feyenoord, waar hij als video-analyticus actief was in de trainersstaf onder leiding van Arne Slot.
Na een half seizoen bij FC Groningen werd Van der Ree doorgeschoven als interim- en later hoofdtrainer van de Trots van het Noorden, toen Frank Wormuth werd ontslagen. Van der Ree kon het tij met het tobbende FC Groningen echter niet keren, waardoor hij met de club degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.
Halverwege maart maakten de Groningers bekend dat Dick Lukkien volgend seizoen aan het roer staat als hoofdtrainer en het dienstverband met Van der Ree na het huidige seizoen zou eindigen.